Ieder jaar organiseren we in het pinksterweekend een jeugdkamp voor kinderen van 7 t/m 12 jaar, uit Velsen. De laatste jaren zetten wij onze tenten op in Warmenhuizen, op de camping De Kolibrie. Het is fijn om te ervaren dat mensen nu nog steeds weten wie we zijn en goede herinneringen hebben aan ons kamp! Hoewel de invulling van het kamp in de loop der jaren misschien is veranderd, is de insteek nog steeds lol maken en sportief bezig zijn met elkaar!

De Wopsie Topsie kinderkampen worden al ruim 65 jaar georganiseerd door de Jeugd- en Kampeer Commissie (JKC). Deze commissie is een onderdeel van Sportbond IJmuiden en zodoende aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS). 

Het Wopsie Topsie kamp heeft vanaf de oprichting een non-profit grondslag gehad. Het uitgangspunt was, en is nu nog steeds, het organiseren van een betaalbaar kinderkamp. Ook voor kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben. Maar iedereen welkom, niemand wordt natuurlijk geweigerd! 

WTK 2019

We verzamelen zaterdag ochtend op de camping. Net zoals toen het kamp begon, slapen we tijdens het kamp in tenten. Wij hebben de tenten, de rest van de kampeeruitrusting nemen de kinderen zelf mee. Alle maaltijden worden door ons verzorgd en bereid, met uitzondering van de eerste lunch na aankomst. Die nemen de kinderen zelf mee.

Tijdens het kamp hebben we iedere dag in de ochtend, middag en avond een activiteit voorbereid. Tussen de activiteiten eten we en/of is er tijd om vrij te spelen op het kampterrein. Onze activiteiten zijn soms op het kampterrein, en soms gaan we hiervoor van het kampterrein af naar het naastgelegen recreatiegebied. In geval van heel slecht weer heeft de camping een ruimte waar we terecht kunnen en hebben wij aangepaste activiteiten. 

’s Avonds en ’s nachts zijn er altijd twee leiding wakker die de wacht houden.