Het eerste Wopsie Topsie kamp werd gehouden in de zomer van 1957, toen was de naam nog “Sportbond kamp”. Vanaf begin jaren 60 werd de naam “Wopsie Topsie” aangenomen. Een raadsel is waar de naam Wopsie Topsie ooit vandaan is gekomen, feit is wel dat het inmiddels een bekende naam is in IJmuiden e.o.

De organisatoren van het eerste kamp zijn o.a. dhr. Lindhout, de familie Prins en de familie Kistemaker. Allen bekende namen uit de Sportbond historie. De oorsprong is begonnen op een camping in Lunteren.


Het Wopsie Topsie kamp heeft altijd een non-profit grondslag gehad. Het uitgangspunt was en is het organiseren van goed te betalen kinderkampen, ook voor kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben. Natuurlijk is iedereen welkom, niemand wordt geweigerd.

Balkbrug (1980)

De Wopsie Topsie kinderkampen worden al ruim 60 jaar georganiseerd door de Jeugd- en Kampeer Commissie (JKC). Deze commissie is een onderdeel van Sportbond IJmuiden en zodoende aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS).


(1992)

In haar historie heeft Wopsie Topsie vele plaatsen met een bezoek vereerd, zoals al eerder genoemd Lunteren maar ook Heeze, Bilthoven, Borger, Hattem, Havelte, Zeist en natuurlijk niet te vergeten de vele kampen in Balkbrug op camping “SI-ES-AN” van de familie Snoeks.

“SI-ES-AN”

Recenter heeft het kamp plaats gevonden dichter bij huis, afwisselend Halfweg (Camping “De Houtrak”) of Spaarnwoude (camping “Weltevreden”). Maar sinds een aantal jaren (en nu nog steeds) wordt het georganiseerd op camping ‘De Kolibrie’ in Warmenhuizen. De locaties veranderen soms, maar de sfeer blijft hetzelfde!


Ook dit jaar wordt weer hard gewerkt aan het organiseren van een kamp tijdens het Pinkster-weekend. Voor meer details en aanmeldingsinformatie, kijk dan op onze kamp pagina!

Warmenhuizen (2019)