Het eerste kamp in 1957

Het eerste Wopsie Topsie kamp werd gehouden in de zomer van 1957, toen was de naam nog “Sportbond kamp”. Vanaf begin jaren 60 werd de naam “Wopsie Topsie” aangenomen. Een raadsel is waar de naam Wopsie Topsie ooit vandaan is gekomen, feit is wel dat het inmiddels een bekende naam is in IJmuiden e.o.

De organisatoren van het eerste kamp zijn o.a. dhr. Lindhout, de familie Prins en de familie Kistemaker. Allen bekende namen uit de Sportbond historie. De oorsprong is begonnen op een camping in Lunteren.


Hijsen van de vlag door de oprichters van het Wopsie Topsie Kamp (WTK) in 1957.

Balkbrug (1980)

1992

In haar historie heeft Wopsie Topsie vele plaatsen met een bezoek vereerd, zoals al eerder genoemd Lunteren maar ook Heeze, Bilthoven, Borger, Hattem, Havelte, Zeist en natuurlijk niet te vergeten de vele kampen in Balkbrug op camping “SI-ES-AN” van de familie Snoeks.

“SI-ES-AN”


Recenter heeft het kamp plaats gevonden dichter bij huis, afwisselend Halfweg (Camping “De Houtrak”) of Spaarnwoude (camping “Weltevreden”). Maar sinds een aantal jaren (en nu nog steeds) wordt het georganiseerd op camping ‘De Kolibrie’ in Warmenhuizen. De locaties veranderen soms, maar de sfeer blijft hetzelfde!